Maksaruohomatto

Maksaruohomatto

Maksaruohomatto on valmis tuote asennettavaksi viherkatoille ja aurinkoisille kasvupaikoille maanpeitteeksi. Maksaruohomatto sisältää vähintään 8 eri tyyppiä pieni- ja suurilehtisiä maksaruoholajikkeita. Se on kasvatettu biohajoavalle kookoskuitualustalle ja lannoitettu erityisellä RAG-sertifioidulla, viherkattoihin soveltuvalla substraatilla. Toimitettaessa maksaruohomaton kasvipeitteisyys on vähintään 90%. Maksaruohomatot tuotetaan FLL-ohjeiden mukaisesti.

Maksaruohomatto toimii erinomaisesti maanpeitteenä paahteisella piha-alueella tai viherkattona niin pienillä pinnoilla, kuten  grillikatoksen tai pihasaunan katolla, sekä isommillakin kattopinnoilla. Matot ovat heti käyttövalmiita ja helppoja asentaa. Maksaruohot ovat mehikasveina sopeutuneet varastoimaan vettä lehtiinsä ja sopivat siksi erittäin hyvin vaihteleviin sääolosuhteisiin. Maksaruohomatot esikasvatetaan Hollannissa.

Näyttävä viherkatto!

Maksaruoho sopii mainiosti pohjolan olosuhteisiin myös katolle asennettuna. Matalakasvuisena ja väheisen ravinnetarpeen vuoksi se menestyy hyvin viherkatteena ilman vaativaa hoitoa. Maksaruohokattojen etu on vaihteleva ulkonäkö kesän kuluessa. Raikas vihreys taittuu kesän kukinnan jälkeen upeisiin syysväreihin!

Toimitus ja asennus

Maksaruohomatto toimitetaan tilausten mukaan suoraan Hollannista asiakkaalle. Kasvillisuuden lisäksi voit tilata meiltä kaikki tarvitsemasi viherkaton rakennekerrokset salaojamatosta alkaen.

Maksaruohomaton asentamisen voit tehdä itse tai tilata erikseen asennuspalvelun. Kaikki tarvittavat rakennekerrokset on oltava valmiina muutama päivä ennen maksaruohomaton saapumista.

Maksaruohomattoa voi viherkattokohteiden lisäksi asentaa myös esimerkiksi pihan paahteisille rinteille katekasvillisuudeksi.